Când vine vorba despre somnul bebelușului, mulți avem în minte expresia: „Doarme ca un bebeluș”, nu-i așa? Dar, mai ales în primele luni de viață, somnul bebelușului nu este chiar așa cum ne imaginăm noi.

Nou-născuții nu fac diferența între zi și noapte. Dorm mai tot timpul și pentru că stomăcelul lor minuscul nu reține suficient lapte pentru a-i menține satisfăcuți mult timp, se trezesc des să mănânce – indiferent de oră.

Conform Academiei Americane de Pediatrie (AAP), bebeluşii nu au cicluri de somn regulate până la şase luni.
În schimbbebelușii mai mari au nevoie de mai puţin somn, dar și ei se pot trezi pe timpul nopții câteva minute înainte de a se culca din nou.

Ritmurile zilnice calme și constante, cu mese și ore de somn regulate sau alte activități, cum sunt plimbările în aer liber sau anumite ritualuri, sunt importante pentru un somn bun. O rutină bine stabilită în fiecare seară, băița, poveștile de noapte bună sau cântecele de leagăn, pot avea un efect calmant și pot liniști un bebeluș.

Cu toate că nevoile de somn ale bebeluşilor variază, în artcol prezentăm o estimare a acestora.

Nou-născuţii pot dormi până la 18 ore pe zi. Bebelușii până în 4 luni au nevoie în general de 14-15 ore de somn pe zi. Mult timp petrecut în pijamale, nu? Naeve vă recomandă să îi îmbrăți pe cei mici doar cu pijamale din materiale moi, organice certificate STANDARD 100 by OEKO-TEX®. Pijamaua din bumbac organic cu pinguini și fermoar, îl va ajuta pe micuțul tău să aibă un somn liniștit și confortabil.

Pijama bumbac organic Naeve made in Romania

Între 4 și 12 luni, de obicei, bebeluşii au trei somnuri pe zi: dimineaţa, după-amiaza şi spre seară. În total 3-5 ore pe zi înainte să poată dormi toată noaptea. Până ajung la 6 luni, în general, micuţii ajung să tragă un pui de somn doar dimineaţa şi după-amiaza.

Pijamaua din bumbac organic cu fermoar și inimioare marca Naeve este foarte moale și îi ajuta pe cei mici să intre rapid în lumea viselor.După vârsta de 1 an, copiii au nevoie în general de 12-14 ore de somn pe zi. Probabil că în această perioadă, micuţul tău va ajunge să aibă un singur somn ziua.

Indiferent de vârsta pe care o are cel mic, îl poți ajuta să doarmă mai liniștit oferindu-i o pijama moale, confortabilă, care lasă pielea să respire.

Pe Naeve.rosiți colecția noastră de pijamale din bumbac organic cu imprimeuri adorabile. Toate pijamalele marca Naeve oferă multe beneficii celor mici, lasă pielea să respire noaptea, asigură un somn bun, iar cei mici se trezesc bine dispuși.

Lasă un comentariu

Alte articole

5 motive pentru care hainele din bumbac organic sunt mai bune pentru cel mic

Ca părinte, îți dorești ce este mai bun și mai sigur pentru copilul tău. Când vine vorba de hainele celor mici, există o mulțime de opțiuni. Atât d...